20 грудня 2022

Харківський архієрей відвідав діток у лікарнях на День святого Миколая

19 грудня 2022 року, коли церква за старим стилем вшановує пам’ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця, представники Харківської єпархії Православної Церкви України відвідали харківські дитячі лікарні обласного значення та привітали персонал медзакладів, маленьких пацієнтів і їхніх батьків зі святом.

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, маленьких пацієнтів Харківської обласної дитячої клінічної лікарні вітали також директор Департаменту охорони здоров'я Харківської ОВА Максим Хаустов, його заступники Жанна Овчарова та Ігор Волченко, керівництво і персонал медичних установ. "Це прекрасна нагода порадувати малечу, адже вони завжди у цей день чекають на сюрпризи та подарунки. Приємно бачити багато посмішок на дитячих обличчях. Дуже важливо підтримувати маленьких пацієнтів з різними, іноді, важкими захворюваннями", — зауважив Максим Хаустов.

Більше сотні дітей у різних відділеннях двох стаціонарів отримали набори солодощів, іграшки та необхідні при перебуванні в лікарні речі (зокрема, памперси різних розмірів). Ті малюки та підлітки, яким тимчасово не можна вживати солодощі з медичних міркувань, неодмінно поласують ними після одужання. Однак найголовнішим було спілкування гостей із маленькими пацієнтами, їх батьками і працівниками медичних закладів.

Владика Митрофан побажав усім міцного здоров’я та перемоги України, а лікарям подякував за самовіддану жертовну працю заради діток у найважчі місяці цього року, коли Харків перебував під постійними обстрілами. "Насамперед хочу подякувати лікарям ОДКЛ за їх тверде та міцне серце, бо з м'яким серцем тут працювати важко. Дякую, що ви в нас є. Божого благословення та миру нам всім", —  сказав архієрей.

Єпископа Митрофана супроводжували секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов і причетник Свято-Володимирського храму на МК «Слобожанський» Іван Кобець.

Управління Харківської єпархії висловлює щиру подяку Свято-Духівській парафії міста Львова та її настоятелю протоієрею Василю Горону за передані для слобожанської малечі подарунки.

 
 

Рекомендуємо відвідати