22 грудня 2022

Харківська єпархія молиться за українських енергетиків

22 грудня відзначається День енергетика — професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості України. Воно проходить у найкоротший світловий день року, коли потреба у споживанні електроенергії стає особливо відчутною.

Цього року Україна внаслідок російської війни супроти цивільного населення та інфраструктури по-новому поглянула на цінність роботи енергетиків. Адже фахівці з ризиком для життя в найскладніших умовах роблять неймовірне – в найкоротші терміни долають наслідки масштабних руйнувань від ракетних обстрілів і, всупереч підступним намірам ворога, наново заживлюють українські регіони.

Духовенство і віряни Харківської єпархії ПЦУ, як і решта жителів України, чудово знають, як протягом кількох десятків годин перебувати без електрики і пов’язаних з нею комунальних благ – опалення і водопостачання. Та попри аварійні й планові відключення, церковне життя триває: не зупиняється робота єпархіального управління, проводяться богослужіння. Наприклад, минулого тижня літургії в Іоано-Богословському храмі Харкова звершувалися при свічках і лампах на батарейках. А в пошкодженому російськими обстрілами Свято-Володимирському храмі на МК «Слобожанський», який обігрівається електричними конвекторами, під час блек-ауту літургію служили при температурі повітря +3 С у приміщенні.

І в цих, і в інших храмах єпархії продовжують підносити молитви за українських героїв, які боронять державу на фронті, а також за тих, хто забезпечує побут у тилу – комунальників і, звісно ж, енергетиків. У професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості України управління Харківської єпархії бажає всім причетним до галузі здоров’я, наснаги, віри, внутрішньої міці, а головне – перемоги світла над темрявою. І в духовному, і у військовому вимірах, і видимої щодня через наявність в оселях напруги, тепла і води, забезпечених важкими зусиллями наших малопомітних раніше героїв – українських енергетиків!

 
 

Рекомендуємо відвідати