23 грудня 2022

У Дергачах відслужено першу з початку повномасштабної війни літургію українською

17 грудня 2022 року, на день пам’яті великомучениці Варвари (за старим стилем), у тимчасовій каплиці Петро-Павлівської парафії міста Дергачі було відслужено Божественну літургію. Богослужіння звершив настоятель протоієрей Михайло Лівіцький.

Приступити до святих таїн зібралися кілька десятків дергачівців, місто яких від 24 лютого і до початку вересня перебувало на передньому краї оборонних дій української армії від російського агресора та піддавалося нещадним обстрілам. Зокрема, пошкоджено було і каплицю, в якій місцева громада ПЦУ звершувала богослужіння протягом останніх років. Проведення першого під час війи богослужіння стало можливим після відповідних ремонтних робіт у будівлі.

Попри вимушену відсутність служб у звичному місці, спільнота Петро-Павлівської зберегла молитовний ритм у непростих умовах, що склалися. Священик отець Михайло налагодив катехизацію парафіян через інтернет і проведення молебнів у режимі онлайн. Велику доброчинну діяльність із опіки вимушених переселенців із Дергачів було проведено на рідній настоятелю Полтавщині. Нині у планах громади повернення до ритму регулярних богослужінь у рідному місті.

 
 

Рекомендуємо відвідати