25 грудня 2022

Харків отримав Віфлеємський вогонь миру

25 грудня 2022 року, коли за новим календарним стилем святкується Різдво Христове, у храмі святого апостола і євангеліста Іоана Богослова відбулася церемонія передачі Віфлеємського вогню миру місту-герою Харкову та Харківській області. Вона була організована Харківською єпархією Православної Церкви України та регіональним осередком Національної скаутської організації «Пласт».

По завершенні Божественної літургії пластуни принесли вогонь до храму, де їх зустрічали єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, духовенство Харківської єпархії та військові капелани, а також єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви владика Павло Гончарук. Отримати вогонь прийшли начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, Харківський міський голова Ігор Терехов, офіцери військових підрозділів, які боронять Харківщину.

«Віфлеємський вогонь нагадує нам про всіх наших захисників, друзів, скаутів і пластунів, згадуємо всіх наших загиблих воїнів. Так само ми згадуємо волонтерів, які роблять усе, щоб зберегти життя наших героїв. Згадуємо всі тих, хто робить свою важливу справу у цей тяжкий для нашої України час та намагається наблизити перемогу якнайшвидше. Ми дякуємо вам за цей вогонь. Нехай такий вогонь буде в кожній вашій родині. І найголовніше – збережіть те, що у вас зараз є, цей вогонь у душі і в серці. Слава Україні!» - зауважив Олег Синєгубов.

«Хочу подякувати пластунам, які принесли нам сьогодні цей вогонь, який у цей час має особливе символічне значення. В цей страшний час, коли Харківщина і вся Україна щодня потерпають від ворожих обстрілів, Вогонь з Вифлеєму стане символом безстрашності нашого народу і єдності в боротьбі за свободу», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

«Цей вогонь – символ об’єднання, надії, миру та перемоги. Мільйони людей зараз разом з Україною, і вони підтримують українців у боротьбі з ворогом. Ми обов’язковою переможемо! Молимося за наших хлопців і дівчат, які боронять Україну, захищають право наших дітей на майбутнє, право бути нацією», - відзначив Ігор Терехов.

Вифлеємський вогонь миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. В Україні з 1999 року Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і символічно об'єднує всіх українців, поширюють пластуни — українські скаути. Щороку пластуни передають Вифлеємським вогонь миру громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні. З початком російсько-української війни пластуни передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на сході України.

 
 

Рекомендуємо відвідати