28 грудня 2022

Єпископ Митрофан узяв участь у засіданні Ради християнських церков міста Харкова

27 грудня 2022 року відбулася підсумкове засідання Ради християнських церков міста Харкова. Православну Церкву України на ньому представляв керуючий Харківською єпархією єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

У роботі взяли участь очільники місцевих римсько-католицької і греко-католицької церковних структур, настоятель вірменської парафії, керівники протестантських спільнот, а також місцевої влади. Основною темою розмови стала війна та досвід діяльності релігійних організацій у прифронтовому Харкові протягом 2022 року.

Учасники також обговорили питання співпраці церков з органами влади та розвиток міжконфесійних відносин. Було розглянуто питання про підготовку та реалізацію звернень до громади міста Харкова та військовослужбовців, які боронять місто та область, аби засвідчити цим спільну турботу про Харків і його мешканців.

«Консолідація конфесій та їх зусиль укріплює громаду та наш супротив. Спільними молитвами та справами, благодійністю матеріальною та духовною наближаємось до перемоги», - відзначив директор Департаменту по роботі з громадськими об’єднаннями Харківської міської ради Нікіта Стєрін.

 
 

Рекомендуємо відвідати