31 грудня 2022

Духовенство єпархії провело 2022-й рік подячним молебнем

У суботу перед Різдвом (за старим стилем), 31 грудня 2022 року, в харківському храмі апостола і євангеліста Іоана Богослова відбувся святковий передноворічний молебень. Богослужіння очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Йому співслужили священики Харківської єпархії: настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, намісник Свято-Миколаївського Ков’язького монастиря ігумен Феодосій (Ганзій), благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф’ян, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, протоієрей Леонід Коренський, ієрей Серго Бубашвілі, ієрей Олександр Чекановський, ієрей Павло Шостенко, ієрей Олександр Нестаренко.

У молитві духовенство і віряни принесли Богові подяку за рік, що завершується. Попри весь біль, жах і руїну повномасштабної війни, котра розпочалася російським вторгненням 24 лютого та триває дотепер, усі свідомі, що події дякувати мають за що – події могли розгортатися набагато трагічніше і для держави, і для Помісної Української Церкви, якби ворог досяг хоча б частини своїх цілей. Однак волею Божою гіршого не сталося, тому щирий молебний спів на прославу Господа став свідченням віри у 2022-му і надії на новий 2023-й рік.

У слові до присутніх владика Митрофан подякував військовим, представникам влади, священикам і всім, хто у важкий час не залишив свій край, а став на захист своїх домівок та забезпечення нормального ритму життя, у тому числі й богослужбово-молитовного. Архієрей побажав Слобожанщині та всім мешканцям у прийдешньому році остаточної перемоги над ворогом і відбудови мирної та квітучої України.

 
 

Рекомендуємо відвідати