1 січня 2023

У Харкові 2023-й рік розпочали соборною літургією

1 січня 2023 року, в неділю перед Різдвом Христовим за старим календарним стилем і Новий рік за новим календарним стилем, в Іоано-Богословському храмі міста-героя Харкова було відслужено Божественну літургію. Перед престолом стояли двоє архієреїв: митрополит Сімферопольський і Кримський Климент і єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Владикам співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф’ян, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, протоієрей Володимир Руденко, військовий капелан Олександр Чекановський, ієрей Олександр Нестаренко і диякон Олег Назаренко.

На літургії духовенство та вірні молилися за Україну, її військо, потреби нужденних – поранених, полонених, біженців, тих, хто перебуває в окупації, хто втратив рідних і близьких. У вітальному слові після відпусту владика Митрофан подякував усім, хто розпочав новий рік із молитви і причастя Тіла і Крові Христових. І побажав усім якнайшвидшої перемоги України у війні супроти російського агресора.

Після богослужіння отець Віктор Маринчак благословив бійців Національної гвардії України, котрі були присутні на літургії та підходили до сповіді та причастя, на продовження шляхетного подвигу захисту країни та її людей від видимих сил зла. Священик прочитав належні молитви та окропив військовослужбовців святою водою.

 
 

Рекомендуємо відвідати