6 січня 2023

У зруйнованому храмі ПЦУ в Харкові нацгвардійці заспівали колядку на Різдво

У знищеному в перші дні повномасштабної війни російськими ракетами Свято-Андріївському храмі Харківської єпархії Православної Церкви України, що розташований на території базування 5-ої Слобожанської бригади Національної гвардії України, у переддень Різдва Христового нацгвардійці заспівали колядки.

Зокрема, колядку “Нова радість стала” військовослужбовці записали на відео для харківського Вертеп-Фесту 2023, який цьогоріч відбудеться онлайн. Гвардійці, котрі беруть участь у Вертеп-Фесті з 2017 року, вважають, що цьогоріч їхній спів має продемонструвати єдність та незламність українського народу.

«Ми записали відео у храмі Андрія Первозванного, що розташовувався на території нашої військової частини. Внаслідок авіаційного удару історична будівля зазнала пошкоджень. У мирний час у цьому храмі ми співали колядки, святкуючи Різдво Христове. Сьогодні ми знову тут, аби нагадати: щасливі та вільні роки у нашій славній Україні ще попереду», — зазначив начальник військового оркестру Володимир Столяров.

Побачити відеозапис і послухати спів можна за цим посиланням.

 
 

Рекомендуємо відвідати