8 січня 2023

Різдвяне богослужіння в Харкові зібрало військове і цивільне керівництво міста й області

7 січня 2022 року, в день Різдва Христового за юліанським календарем, у харківському храмі на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова відбулася святкова архієрейська літургія. На ній предстояв єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Архієрею співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, військові капелани протоієрей Ігор Бігун і протоієрей Володимир Мицько, протоієрей Володимир Руденко, ієрей Олександр Нестаренко, диякон Олег Назаренко.

Єпископ Митрофан виголосив молитву за Україну в час війни. Згодом владика зачитав Різдвяне послання Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Предстоятеля канонічної Української Православної Церкви – Православної Церкви України.

У храмі на літургії молилися начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, Харківський міський голова Ігор Терехов, начальник Східного територіального управління Національної гвардії генерал-майор Олег Сахон, начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області  Володимир Тимошко, директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації Едуард Павленко, директор Департаменту по роботі з громадськими об'єднаннями Харківської міської ради Нікіта Стєрін, проректор Харківського національного університету імені Каразіна Анатолій Бабічев та інші поважні гості.

На святкову службу завітав також єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви владика Павло Гончарук.

Наприкінці богослужіння пролунали привітання з Різдвом від представників влади та військових, а також слова вдячності їм духовенства за захист Харкова та України в році, що минув. Концерт колядок в автентичному народному стилі виконав фольклорний ансамбль «Муравський шлях». Наостанок діти отримали солодкі різдвяні подарунки від керівника обласної адміністрації та мера міста. Також не з порожніми руками пішли з храму колядники «Муравського шляху».

Святкування в Іоано-Богословському храмі міста-героя Харкова фільмували українські та іноземні журналісти.

 
 

Рекомендуємо відвідати