11 лютого 2023

Архієпископ Митрофан звершив дияконську хіротонію в Харкові

У суботу, 11 лютого 2023 року, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан очолив відправу Божественної літургії у храмі на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова в місті-герої Харкові.

Владиці співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко та ієрей Олександр Нестаренко.

Богослужіння відбувалося за умов аварійного відключення електроенергії після чергового ракетного обстрілу міста російським агресором.

На літургії молилися, зокрема, за українське військо, перемогу над окупантом і визволення поневолених людей і земель, утвердження справедливого миру, зцілення всіх поранених і знедолених війною і болем людських душ.

За службою було здійснено постриження парафіянина Свято-Пантелеймонівського храму Харкова (вулиця Танкопія 8-А, настоятель протоієрей Григорій Стасюк) Олексія Фоміна в чин читця та іподиякона.

Після євхаристійного канону архієпископ Митрофан рукоположив іподиякона Олексія в диякона.

Вітаємо нового священнослужителя зі вступом до кліру Харківської єпархії, а правлячого архієрея – з першою хіротонією, звершеною в сані архієпископа.

 
 

Рекомендуємо відвідати