13 лютого 2023

Слобожанського архієрея привітали з наданням сану архієпископа

Після недільної Божественної літургії 12 лютого 2023 року в Іоано-Богословському храмі міста-героя Харкова присутні привітали архієпископа Харківського і Слобожанського Митрофана з наданням сану архієпископа і зміною титулу правлячого архієрея Харківської єпархії.

Зі словами подяки, квітами та подарунками владику Митрофана від імені духовенства і вірян єпархії вітали настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов.

Архієрей одержав особисті привітання від начальника Східного територіального управління Національної гвардії України генерал-майора Олега Сахона, полковника Збройних Сил України Олександра Удовенка та інших офіцерів ЗСУ і НГУ.

Привітання від мера Харкова Ігора Терехова передав директор Департаменту по роботі з громадськими об’єднаннями Харківської міської ради Нікіта Стєрін.

Від обласної влади, а також волонтерів і благодійників армії та церкви слобожанського архіпастиря привітав депутат Харківської обласної ради Олександр Скорик.

Архієпископ Митрофан подякував усім присутнім за молитву та щоденну працю на благо рідного краю та зауважив, що без пастви не може бути пастиря, а тому нагороду від Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія розглядає не як особисту заслугу, а як визнання здобутків усіх людей доброї волі на Слобожанщині.

Присутні проспівали многоліття для священноначалія, керівництва держави і місцевої влади, українських воїнів і волонтерів, працівників служб життєзабезпечення Харкова, області та України.

 
 

Рекомендуємо відвідати