13 лютого 2023

У день трьох святителів Харківська єпархія отримала нового священика

У неділю, 12 лютого 2023 року, коли за старим календарним стилем вшановується пам’ять святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого, в харківському Іоано-Богословському храмі відбулася ієрейська хіротонія.

Божественну літургію з нагоди свята і недільного дня очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.

Йому співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, намісник Свято-Миколаївського монастиря в Ков’ягах ігумен Феодосій (Ганзій), військові капелани протоієрей Василь Бринчак і протоієрей Геннадій Рохманійко, диякон Олексій Фомін.

На літургії молилися офіцери та військовослужбовці Збройних Сил України та Національної гвардії України, зокрема начальник Східного територіального управління НГУ генерал-майор Олег Сахон і полковник ЗСУ Олександр Удовенко.

Духовенство піднесло молитви за України, її владу та військо, успіх оборонців у захисті держави, зцілення поранених і визволення полонених воїнів, порятунок мирних жителів окупованих територій і повернення додому біженців і переселенців.

Після великого входу архієпископ Митрофан рукоположив диякона Олексія Фоміна у сан священика.

Управління Харківської єпархії вітає отця Олексія з початком ієрейського служіння та бажає повсякчасної Божої допомоги на обраному шляху!

 
 

Рекомендуємо відвідати