22 лютого 2023

У Харкові помолилися за жертв теракту біля Палацу спорту

22 лютого 2023 року біля стін Іоано-Богословського храму в місті-герої Харкові відбулася панахида за жертвами теракту, що стався біля Палацу спорту 8 років тому.

Відправу очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.

Владиці співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, ієрей Олександр Нестаренко, ієрей Володимир Липчанський та ієрей Вадим Скороход.

Богослужіння відправили біля меморіальної дошки з іменами загиблих у теракті слобожан, яка розміщена на західній стіні храмової дзвіниці.

22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час патріотичного маршу єдності стався вибух. На місці загинули двоє людей, 11 отримали поранення. Згодом двоє поранених померли в лікарні. Серед загиблих правоохоронець і троє учасників акції: Данило Дідік (15 років), Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки).

Підозрюваних в організації теракту затримали. У 2019 році суд визнав трьох обвинувачених у справі винними та призначив покарання у вигляді довічного ув'язнення. Вони не визнали за собою провини. Невдовзі засуджених передали на тимчасово окуповані території під час взаємного звільнення утримуваних осіб.

 
 

Рекомендуємо відвідати