13 липня 2023

Петропавлівська парафія Дергачів відзначила храмове свято

12 липня 2023 року, в день пам’яті святих першоверховних апостолів Петра і Павла згідно юліанського календарного стилю, престольне свято відзначила парафія Православної Церкви України в місті Дергачі.

Святкове богослужіння з цієї нагоди очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Парафіяни з Дергачів зустріли правлячого архієрея короваєм і квітами перед входом до тимчасового приміщення церковної громади.

Владиці під час відправи Божественної літургії співслужили настоятель храму протоієрей Михайло Лівіцький і секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов.

За богослужінням були піднесені молитви за Україну та її військо, потреби оборонців рідної землі, успішне визволення тимчасово окупованих ворогом територій.

У вітальному слові до громади архієпископ Митрофан наголосив на випробуваннях, які пережили Дергачі протягом війни – місто нещадно обстрілювали, намагалися штурмувати російські нелюди, зруйновано житло парафіян, постраждало церковне майно дергачівської Петропавлівської парафії. Владика подякував настоятелю і громаді за мужність і витримку та закликав по-апостольськи нести виявлений скарб віри в Божий захист до тих, кому цієї віри бракує і хто потребує підтримки.

 
 

Рекомендуємо відвідати