19 липня 2023

Капелан Харківської єпархії отримав мандат від Митрополита Епіфанія

19 липня 2023 року Блаженнійший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель автокефальної Православної Церкви України, зустрівся з представниками Державної прикордонної служби України та капеланами, серед яких був клірик Харківської єпархії ієрей Себастьян Романов.

Участь у заході взяли також голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та ректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній обговорив з присутніми розвиток інституту військового капеланства, як важливого напрямку підтримки українських воїнів у протистоянні російським загарбникам, та вручив священникам мандати на право здійснення капеланського служіння в ДПСУ.

Його Блаженство зазначив, що «ворог щоденно нас тероризує, намагається знищити фізично та морально зломити. Однак українські воїни та увесь народ продовжують доводити свою незламність. Тож боротьба триває, а присутність військових капеланів має неабияке значення для підняття бойового духу та морально-психологічної підтримки наших воїнів – захисників». Зустріч розпочалась і закінчилась спільною молитвою.

 
 

Рекомендуємо відвідати