5 серпня 2023

Нова парафія ПЦУ в Балаклії вперше відзначила храмове свято

5 серпня 2023 року, в день вшанування Почаївської ікони Божої Матері за юліанським календарем, престольне свято відзначила новостворена парафія Православної Церкви України в деокупованому місті Балаклія Ізюмського району.

Святкове богослужіння з цієї нагоди очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан у співслужінні митрополита Сімферопольського і Кримського Климента. Також архієреям співслужили протоієрей Степан Цап, військовий капелан протоієрей Ігор Бігун, секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов і диякон Олег Назаренко.

Парафіяни створеної цьогоріч церковної громади зустріли правлячого архієрея на центральній площі міста з квітами, священник о. Степан подав для цілування хрест. Віряни супроводили духовенство до тимчасової каплички, де наразі звершуються богослужіння.

На літургії пролунали особливі прохання за українських воїнів, їх потреби, а також Божу підтримку для всіх постраждалих від російської агресії. Владика Митрофан підніс молитву за Україну в час війни. Присутні сповідалися і причастилися святих Христових таїн.

Після відпусту літургії духовенство звершило молебний спів до Божої Матері біля Почаївського образу. Слобожанський архієрей виголосив молитву до Богородиці та звернувся зі словом проповіді до вірян. Він привітав балаклійців з історичною для громади подією і подякував за гарне храмове свято.

Владика Митрофан подарував парафії ікону Почаївської Божої Матері, а також передав необхідну богослужбову літературу – Апостол, Часослов, Псалтир і молитовники. Парафіяни на знак вдячності привітали духовенство квітами.

Також архієпископ Митрофан зачитав указ про прийняття до кліру єпархії священника Степана Цапа та передав йому документ.

Після богослужіння правлячий архієрей оглянув приміщення, виділене для організації парафіяльного життя вірних ПЦУ в Балаклії місцевою адміністрацією. Владика Митрофан ознайомився з ходом ремонтних робіт і благословив робітників.

 
 

Рекомендуємо відвідати