10 серпня 2023

Свято-Пантелеймонівська парафія Харкова відзначила храмове свято

9 серпня 2023 року, в день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона за юліанським календарем, ювілейне престольне свято відзначила Свято-Пантелеймонівська парафія міста-героя Харкова, що розташована на Нових будинках за адресою вул. Танкопія, 8-А.

Архієрейське богослужіння з нагоди свята звершив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.

Владиці співслужили настоятель парафії протоієрей Григорій Стасюк, секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, намісник Свято-Миколаївського Ков’ягівського монастиря ігумен Феодосій (Ганзій), військовий капелан протоієрей Олександр Маренич, харківський міський благочинний протоієрей Юрій Боратинець, протоієрей Ростислав Цегельник, ієрей Дмитро Мейлах, ієрей Себастьян Романов, ієрей Роман Харченко і диякон Олег Назаренко.

Після літургії духовенство і хор звершили молебний спів до святого великомученика Пантелеймона. Архієрей привітав настоятеля і громаду зі святом та окропив присутніх святою водою.

Настоятель отець Григорій подякував парафіянам і духовенству за спільне богослужіння та побажав розвитку кожній громаді Харківської єпархії та Православній Церкві України загалом.

Святкові богослужіння завершилися урочистим многоліттям.

 
 

Рекомендуємо відвідати