21 серпня 2023

Слобожанський архієрей співслужив Предстоятелю в Переяславсько-Вишневській єпархії

У неділю 11-ту після П’ятдесятниці, 20 серпня 2023 року, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан на запрошення керуючого Переяславсько-Вишневською єпархією митрополита Олександра спіслужив на Божественній літургії в монастирі на честь святого Нектарія Егінського.

Богослужіння на подвір’ї монастирського Свято-Преображенського храму в селі Ходосівка Обухівського району Київської області очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, братія монастиря на честь преподобного Нектарія Егінського та запрошене духовенство.

Перед Божественною літургією Предстоятель освятив ікону Пресвятої Богородиці Споручниця грішних «Корецька». Наприкінці урочистого богослужіння Митрополит Епіфаній прочитав молитви на освячення винограду й інших плодів, окропив приношення вірян освяченою водою та відзначив воїнів високими церковними нагородами.

 
 

Рекомендуємо відвідати