23 серпня 2023

Привітання з Днем Прапора і Днем Харкова

Дорогі брати і сестри, мешканці Слобожанщини!

Щиро вітаю всіх вас із Днем Державного Прапора України, а харків’ян – іще й з Днем міста!

Під час російської агресії особливо відчутно, як переплелися в нашому житті ці свята – вони поєдналися не тільки в календарі, а й у свідомості. Тисячі харків’ян захищають рідну землю, цілуючи як святиню синьо-жовтий стяг і позначаючи ним визволені міста і села України. Над могилами сотень героїв нашого краю майоріє цей прапор – символ їхнього подвигу, їхньої сміливості та незламності, гідності та жертовної любові.

Декілька років тому було чутно критичні голоси, коли на набережній готувався великий флагшток для найбільшого в країні полотнища. Мовляв, для чого таке марнотратство? Нині таких питань не виникає. Наш Український Прапор, який видно з багатьох районів Харкова – знак нашого вільного життя, нескореності рідного міста, його вільного слобідського духу, надії на краще майбутнє кожного з нас. Він органічно вписався не тільки в міський пейзаж, а й в серця людей.

Дякую Богові сьогодні за наше місто, нашу заґартовану важкими випробуваннями віру та безліч добрих справ в ім’я перемоги. За можливість бачити щодня над українським Харковом наймиліші кожному серцю кольори.

Дякую кожному з вас, дорогі слобожани. Молюся за вас, наше місто, наш край, всю Україну.

Хай Господнє благословення провадить наш народ до перемоги, а кожного з нас – до спасіння душі.

Все буде Україна! Все буде Харків!

✠ Митрофан
архієпископ Харківський і Слобожанський

 
 

Рекомендуємо відвідати