25 серпня 2023

Привітання архієпископу Митрофану з 10-річчям хіротонії

Ваше Високопреосвященство! Дорогий наш владико Митрофане!

Єпархіальне управління, духовенство і віряни Слобожанщини щиро вітають Вас із 10-річним ювілеєм від дня архієрейської хіротонії та дня призначення на Харківську кафедру!

У 2013-му році Ви, певно, й уявити не могли приготованих випробувань на шляху єпископського служіння в нашому краї. Події Революції Гідності та спроби «російської весни» в Харкові, війна в сусідніх регіонах Луганщини та Донеччини, об’єднання українського Православ’я та отримання Томосу про автокефалію, всесвітня епідемія СOVID-19 і повномасштабне російське вторгнення – це неповний перелік епохальних викликів, котрі потребували від архіпастиря чіткої та швидкої реакції.

Нелегкі іспити історії Вами складені добре. Свідчення цьому – розвиток Харківської єпархії, котру нині не порівняти з тією, що була 10 років тому. Це – Ваш здобуток і свідчення Божого благословення Вашої праці у Христовому винограднику.

Бажаємо Вам тримати гарний темп утвердження Української Церкви на Харківщині в наступне десятиліття.

Молимося, щоби Господь наділив Вас для цього всім необхідним: міцним здоров’ям, завзяттям у виконанні намічених цілей, духовними благами і матеріальними ресурсами. А головне – Своєю повсякчасною присутністю у Вашому серці, даром щирої молитви і живого втішного архіпастирського слова для кожного, хто потребує підтримки й поради.

Дякуємо Богові за ці 10 років поряд із Вами.

Радіємо за те, що ми разом.

Лишаємося відданими помічниками, Ваші клірики і духовні діти во Христі.

 
 

Рекомендуємо відвідати