28 серпня 2023

На Успіння слобожанський архієрей очолив богослужіння в Соколовому

28 серпня 2023 року, на свято Успіння Пресвятої Богородиці згідно юліанського календаря, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан предстояв на Божественній літургії у Свято-Успенському храмі села Соколове Чугуївського району.

Архієрею співслужили настоятель храму та благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф’ян, благочинний Харківського району протоієрей Олег Козуб, секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов і диякон Олег Назаренко.

Богослужіння розпочалися святковим молебнем і освяченням води. На літургії архієрей підніс молитву за Україну в час нападу ворогів. Після відпусту духовенство звершило молебний спів до Пресвятої Богородиці, а владика Митрофан окропив присутніх святою водою.

Насамкінець керуючий єпархією подякував усім присутнім за молитву та організацію свята, а також особливо відзначив настоятеля отця Станіслава, який від початку повномасштабного російського вторгнення добровільно звершує капеланську опіку українських військовослужбовців у територіальній обороні, відвідував передові позиції бійців на Харківщині, пережив декілька ракетних обстрілів, контузію, але продовжує самовіддано працювати задля української перемоги.

 
 

Рекомендуємо відвідати