13 вересня 2023

Слобожанський архієрей долучився до відзначення дня визволення Куп’янська

На початку вересня 2023 року виповнився рік, відколи Сили оборони України під час контрнаступу звільнили більшу частину окупованої росіянами на початку повномасштабної війни території Харківської області. Офіційно 10 вересня було оголошено про визволення міста Куп’янськ від російських загарбників.

10 вересня 2023 року місцева влада на чолі з начальником міської військової адміністрації Андрієм Беседіним організувала урочисті заходи разом із військовими територіальної оборони та волонтерами, які допомогають армії. Привітати жителів Куп’янська з днем визволення прибув архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, а також народні депутати України Олексій Красов і Марія Мезенцева, заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, українські військовослужбовці-визволителі.

Гості поклали квіти до пам’ятного знака на честь загиблих оборонців краю, відвідали зруйновану будівлю відділку поліції, в якому російські військові практично відразу після окупації міста організували катівню, де помолилися на спокій душ закатованих людей, побували на оглядовому майданчику, пройшлися вулицями міста, поспілкувалися з місцевими мешканцями.

На честь річниці деокупації Куп’янська гостям були вручені пам’ятні відзнаки.

 
 

Рекомендуємо відвідати