15 вересня 2023

У Харкові Митрополит Епіфаній звершив молебень за перемогу України

Під час Першосвятительського візиту до Харкова Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 15 вересня 2023 року у храмі на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова звершив молебень за перемогу України над агресором.

У храмі, який зазнав пошкоджень від російських обстрілів, Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію співслужили митрополит Сімферопольський і Кримський Климент, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та місцеве духовенство.

Спільно з Предстоятелем також молилися захисники Батьківщини, Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, Начальник Головного управління поліції в Харківській області генерал Володимир Тимошко та віряни.

Предстоятель Православної Церкви України наприкінці молебня звернувся до вірян із архіпастирським словом.

«У незламному Харкові, в храмі апостола любові, святого Іоана Богослова, ми зі щирою любов՚ю і вдячністю піднесли молитви за наших новітніх героїв – воїнів, що захищають українську незалежність і нас із вами. Цей храм зазнав пошкоджень від російських обстрілів, але він залишається міцною духовною фортецею для нашої громади, наших священнослужителів, капеланів, духовенства.

Ми звершили молебень, просячи у Господа якнайшвидшої перемоги України в цій кривавій війні, яку проти нас розв’язав жорстокий сусід. Боротьба триває, але віримо, що вона неодмінно завершиться нашою перемогою, бо ми на весь світ засвідчили, що незламні і будемо боротися до кінця за нашу свободу, за те, щоб мати свою єдину незалежну Українську державу», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Предстоятель висловив вдячність архієреям, священнослужителям та вірянам за невтомну працю задля нашої перемоги.

«Дякую кожному за наближення нашої перемоги, бо кожен на своєму місці робить певну роботу. І можливо, окремо здається, що ми кожен окремо робимо мало, але коли ми збираємося великою громадою, то бачимо, що в єдності наша сила, і справи кожного з нас разом складаються у велику рушійну дію, яка веде всіх нас до перемоги.

Вірю, що ми звільнимо від ворога всі окуповані ворогом українські землі, повернемо наш Крим. Я радію, що разом з нами сьогодні молився також митрополит Сімферопольський і Кримський Климент, який, незважаючи на випробування, достойно несе своє архіпастирське служіння, виконує послух капелана нині тут, на теренах Слобожанщини. Прийде час – і ми будемо звершувати подібні молебні й у кафедральному храмі в Сімферополі. Треба вірити, покладати надію на Бога, а Він може все змінити дуже швидко, в одну мить», – наголосив Предстоятель.

Окрім цього Блаженнійший Митрополит Епіфаній відзначив воїнів та представників української влади високими церковними нагородами.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати