15 вересня 2023

Блаженнійший Епіфаній помолився за спокій душ загиблих на війні харків’ян

15 вересня 2023 року під час візиту до міста-героя Харкова Предстоятель Помісної Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив богослужіння за вічний спокій душ воїнів, загиблих в обороні країни від російського агресора.

Заупокійна молитва була піднесена на подвір’ї храму на честь апостола і євангеліста Іоана Богослова. Разом із Предстоятелем молилися митрополит Сімферопольський і Кримський Климент, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та місцеве духовенство.

На завершення чину Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов і начальник Головного управління поліції в Харківській області генерал Володимир Тимошко поклали квіти до меморіального знаку на честь загиблих від 2014 року на Донбасі та під час повномасштабної російської агресії воїнів-жителів Харківщини.

Також Блаженнійший Митрополит ознайомився з ходом ремонтно-реставраційних робіт в Іоано-Богословському храмі та освятив автомобіль, придбаний благодійниками для потреб Харківської єпархії.

 
 

Рекомендуємо відвідати