26 жовтня 2023

На свято капеланів у Харківській єпархії висвячено диякона

25 жовтня 2023 року в Іоано-Богословському храмі міста-героя Харкова відбулася Божественна літургія з нагоди святкування Міжнародного дня капелана.

На богослужіння зібралися військові капелани Харківської єпархії на чолі з архієпископом Харківським і Слобожанським Митрофаном та духівником військового духовенства, настоятелем храму протоієреєм Віктором Маринчаком.

Присутні молилися за Україну, воїнів-оборонців та їх потреби, успішну місію капеланів в армії, а також пом’янули загиблих від російської агресії бійців і священнослужителів.

Під час молитви було звершено чин поставлення в читця та іподиякона причетника Свято-Володимирського храму на МК «Слобожанський» Івана Кобця.

На вході з Євангелієм правлячий архієрей нагородив військових капеланів ієреїв Євгена Стріляного і Юрія Рачинського правом носіння камілавки.

Після євхаристійного канону архієпископ Митрофан здійснив рукоположення іподиякона Івана Кобця в сан диякона.

Управління Харківської єпархії щиро вітає нового клірика з першим кроком на шляху священнослужіння та бажає міцності тіла і духу на виконання покликання стати капеланом для українських прикордонників. Аксіос!

 
 

Рекомендуємо відвідати