27 жовтня 2023

Слобожанський архієрей взяв участь у святкуванні ювілею Дніпровської духовної семінарії

27 жовтня 2023 року, в день вшанування памʼяті святого Нестора Літописця та з нагоди 10-річчя Дніпровської духовної семінарії у храмі на честь святих першоверховних апостолів Петра і Павла в Дніпрі було звершено Божественну літургію, повідомляє пресслужба Київської Митрополії.

На урочистому богослужінні предстояв Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Донецький і Маріупольський Сергій, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Донецький і Слов’янський Сава, представники закладів вищої духовної освіти Православної Церкви України, місцеве й запрошене духовенство.

За богослужінням також молилися капелани, захисники України та віряни. Під час відправи Предстоятель возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів. Завершилася урочиста відправа уставним многоліттям та виконанням духовного гімну України – «Боже, Великий, Єдиний».

Після літургії відбулася урочиста академія з нагоди ювілею, в якій взяли участь духовенство, викладачі й студенти семінарії, а також запрошені гості.

 
 

Рекомендуємо відвідати