5 грудня 2023

Привітання українським волонтерам

Дорогі слобожанські волонтери, благодійники, меценати!

Від імені духовенства та вірян Української Церкви на Слобожанщині, від себе особисто щиро вітаю кожного з вас зі святом – Міжнародним днем волонтера!

Ваш добровільний і жертовний внесок у спроможність армії захищати нашу землю, в побудову демократичного суспільства, в соціальне служіння Христової Церкви – неможливо переоцінити.

Ви вмієте не тільки «закрити» матеріальну потребу воїна, біженця, знедоленого, але й укріпити його віру в людяність, надію на перемогу добра над злом, світла над темрявою.

Попри часті випробування – невдячність, заздрість, нерозуміння, несправедливі звинувачення – ви зберігаєте вірність обраному шляху і надихаєте до того ж усіх навколо.

Через найсерйозніший іспит – відчуття меж у своїх силах і нездатності реалізувати прагнення допомогти абсолютно всім, кому хочеться – ви відкриваєте потребу в молитовному діалозі з Богом і довірі Йому своїх справ, долі своїх ближніх, самих себе.

Бажаю вам міцного здоров’я, збільшення можливостей нести допомогу людям, перемоги Україні у війні та ствердження справедливого миру.

Хай Господнє благословення перебуває на вас, ваших намірах, планах, діях, а в сім’ях панує затишок і добробут.

З любов’ю, повагою і молитвою за вас, дорогі наші волонтери

✠ Митрофан, архієпископ Харківський і Слобожанський

 
 

Рекомендуємо відвідати