4 червня 2024

Керівник Харківської єпархії відзначив день свого тезоіменитства

4 червня 2024 року, у день пам'яті святителя Митрофана патріарха Константинопольського, день свого тезоіменитства відзначив Високопреосвященніший архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Правлячого архієрея Харківської єпархії привітав Предстоятель помісної Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.  
 
Цього дня владика Митрофан очолив Божественну літургію у храмі святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в місті-герої Харкові. Йому співслужили благочинні, настоятелі, капелани та клірики єпархії.
 
За Богослужінням були піднесені сугубі молитовні прохання про перемогу та мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.
 
За старанні труди на благо Православної Церкви України клірики єпархії були відзначенні богослужбовими нагородами.
 
Після літургії зі словами вітання на адресу Владики звернувся настоятель храму на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова протоієрей Віктор Маринчак. Як свідчення спільної молитви за владику, клірики подарувала владиці святу просфору, пам’ятний подарунок та букет квітів.
 
У відповідь Владика Митрофан подякував усім присутнім за привітання та звернувся з повчальним словом.
 
Іспола еті, деспота! – На многії літа, Високопреосвященніший Владико!
 
 

Рекомендуємо відвідати