9 червня 2024

Архієпископ Митрофан співслужив Предстоятелю Православної Церкви України у Запоріжжі

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 6 червня 2024 року з Першосвятительським візитом відвідав Запорізьку єпархію.
 
При в’їзді до Запорізької області Предстоятеля помісної Української Православної Церкви зустріли керуючий єпархією єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій спільно із митрополитом Донецьким і Маріупольським Сергієм, митрополитом Дніпровським і Січеславським Симеоном, архієпископом Харківським і Слобожанським Митрофаном та священнослужителями єпархії.
 
Блаженнійший Митрополит Епіфаній у кафедральному храмі Святої Трійці незламного міста Запоріжжя звершив молебень за перемогу України над агресором.
 
За богослужінням також молилися захисники Батьківщини, голова Запорізької ОВА Іван Федоров, в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко та віряни.
 
Під час відправи лунали молитовні прохання за захисників України, за владу і наш народ. Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.
Предстоятель Православної Церкви України наприкінці молебня звернувся до вірян із Першосвятительським словом.
 
«Сьогодні наше серце переповнене радістю, бо підносимо наші спільні молитви до Бога з подякою за всі благодіяння, яких Він нас сподобив до цього часу. Господь – милостивий Отець, тому знає всі наші потреби. Але коли ми збираємось двоє або троє в ім՚я Його, як ми знаємо з Євангелія, то Господь тоді серед нас. Господь також з нами, якщо ми є добрими Його послідовниками, якщо любов є серед нас.
 
Серед християн повинна панувати ця основоположна чеснота, яка єднає. Бо де є любов, там є єдність, де немає любові, там панує гріх, зло, яке має властивість руйнувати стосунки: в родині, між людьми, між народами. І ми це бачимо реально в житті, адже диявол не спить і шукає можливості для того, щоби вчинити зло, знищити рід людський.
 
Ми молимся до Бога і просимо Його допомоги і захисту, найперше, від диявольських підступів. Ми підносимо молитви, щоби Господь вів нас дорогою правди, яка приведе кожного з нас, найперше, до особистої перемоги. Адже кожен із нас веде постійно наполегливу духовну боротьбу, ми боремося з викликами, які трапляються на нашому життєвому шляху. Якщо людина духовно сильна, вона незламна і непереможна, бо найперше людина зазнає поразки в духовному плані. Але ми духовно сильні, тому і надалі будемо боротися, аби наблизити нашу велику перемогу», – сказав Митрополит Епіфаній.
Блаженнійший владика відзначив високими церковними нагородами захисників Батьківщини, представників місцевої влади та вірних, а також подарував панагію керуючому єпархією єпископу Фотію.
Своєю чергою єпископ Запорізький і Мелітопольський висловив вдячність Предстоятелю за невтомну працю та молитви й побажав сили та наснаги для розбудови Української Православної Церкви.
 
Завершилося Богослужіння уставним многоліттям.
 
 

Рекомендуємо відвідати