Привітання протоієрею Дмитру Романківу з Днем народження

24 липня ми святкуємо день народження протоієрея Дмитра Романківа, військового капелана територіальної оборони Луганської області.
 
Отець Дмитро, родом з міста Городенка на Прикарпатті, вже декілька десятиліть вносить свій вклад у розвиток Української Церкви в Сватовому на Луганщині. На початку війни він разом із парафіянами намагався зупиняти ворожі колони, закликаючи до совісті і нагадуючи про відповідальність перед Богом. Попри небезпеки, йому вдалося вирватися на підконтрольну Україні територію, і сьогодні він служить капеланом у територіальній обороні Сватового.
 
Правлячий архієрей, клір та віряни Харківської єпархії щиро вітають протоієрея Дмитра з днем народження. Бажаємо вам, отче, міцних фізичних, душевних і духовних сил у виконанні вашого покликання душпастирської опіки над оборонцями рідної землі.
 
Нехай Господь обдарує вас і вашу паству перемогою над видимими і невидимими ворогами, додасть сил у справі звільнення рідних осель та дарує можливість піднести молитви у збудованому вашими зусиллями сватівському храмі.
 
Многих і благих літ, отче-капелане!