Архієрейське богослужіння з нагоди храмового свята у м. Харкові

27 липня 2024 року, у день вшанування пам’яті святого цілителя Пантелеймона, Високопреосвященніший Митрофан, архієпископ Харківський і Слобожанський, відвідав парафію вмч. Пантелеймона в м. Харкові. Цього дня, з нагоди престольного свята, він очолив Божественну Літургію свт. Іоанна Золотоустого.
 
Його Високопреосвященству співслужили обласний благочинний, настоятель храму протоієрей Григорій Стасюк та запрошене духовенство. Під час урочистого богослужіння звучали молитви про визволення України від чужинців, а також особливі прохання за медиків та захисників Держави.
 
У своєму слові Архіпастир виголосив повчальне слово, зосереджене на темі євангельського зачала, подякував настоятелю храму, соборному духовенству та парафіянам за їхню невтомну працю у розбудові Помісної Церкви на Харківщині.
 
Завершилося богослужіння уставним многоліттям та спільною світлиною, що символізувало єдність та спільність зусиль громади. Цей день став знаковим, адже парафія відзначила своє 10-річчя, що свідчить про важливість її ролі в духовному житті міста.
Галерея