Привітання архієпископа Митрофана до Дня Повітряних Сил ЗСУ

Шановні військовослужбовці Повітряних Сил!
 
У цей день щиро вітаю вас, захисників українського неба – військовослужбовців авіації, зенітно-ракетних, радіотехнічних і спеціальних військ, працівників матеріально-технічних, медичних та інших служб, викладачів і курсантів профільних навчальних закладів.
 
Дякую за виявлені вами відданість і героїзм у захисті Батьківщини від російського агресора. Це не лише яскравий приклад патріотизму – щирого служіння народові в найпотрібніший час і в найважчих обставинах. Так, в умовах українського спротиву повномасштабному вторгненню, виглядає справжня любов до Бога і ближніх.
 
Складні виклики, що їх ставить війна, потребують швидких і правильних рішень. І в розв’язанні цих завдань Повітряні Сили ЗСУ підтверджують своє реноме еліти нашої армії. Ви – підтримка і надія для мільйонів наших громадян. Ваша цілодобова служба – запорука щоденної безпеки тисяч міст і сіл нашої держави та вкрай необхідна допомога іншим підрозділам Сил Оборони України.
 
Схиляючи голови перед пам’яттю кожного військового льотчика, офіцера і солдата протиповітряної оборони, оператора БПЛА та інших героїв Повітряних Сил, хто ціною власного життя рятував Україну від поневолення, посилено молюся сьогодні за живих побратимів – щоби Господь допоміг кожному з вас гідно продовжити шляхетну справу захисту Вітчизни та здобути омріяну перемогу над злом!
 
Закликаю на всіх вас Боже благословення. Хай мир із неба зійде на багатостраждальну Україну!
 
Із побажаннями здоров’я, наснаги та успіхів у визволенні нашої землі,
 
+ Митрофан, 
архієпископ Харківський і Слобожанський
Галерея