Відійшла у вічність Ніна Немировська

З великим сумом повідомляємо, що вночі 9 серпня 2024 року після важкої і тривалої хвороби залишила цей світ одна з найдостойніших вірянок Української Православної Церкви на Слобожанщині Ніна Григорівна Немировська.

Пані Ніна активно долучилася до відродження українського православ’я на Харківщині на рубежі 1980-1990-х років. Протягом кількох десятиліть у складних випробуваннях вірно служила ідеї автокефалії та з величезною радістю долучилася до постання Помісної Православної Церкви України. Ініціювала та провела безліч різноманітних релігійних, просвітницьких, громадських і культурних акцій і заходів. Відома своєю принциповістю, послідовністю, порядністю, добротою, чуйністю, глибокою і водночас непоказною особистою вірою. В останні роки займалася активною підтримкою капеланського руху на благо Сил Оборони України.

Правлячий архієрей, єпархіальне управління, духовенство і віряни Харківської єпархії щиро співчувають рідним і близьким Ніни Григорівни. Зі смутком, але й зі сміливою надією підносимо свої молитви до Господа за спокій душі новопреставленої Ніни – вірної Божої дитини, щоби Благий і Милосердний Отець прийняв і упокоїв її у Своїх небесних оселях праведників.

Чин церковного похорону і прощання з Ніною Немировською відбудуться сьогодні о 13:30 у харківському храмі святого апостола і євангеліста Іоана Богослова. Поховають спочилу на родинному кладовищі в Миколаївській області.

Галерея