У Харкові простились із ветеранкою відродження Української Церкви

9 серпня 2024 року в Іоано-Богословському храмі міста Харкова відбулося прощання зі спочилою активісткою українського церковного відродження на Слобожанщині кінця 1980-х – початку 1990-х років Ніною Григорівною Немировською.

Чин церковного похорону над спочилою відправив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Разом із ним заупокійне богослужіння звершували настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, благочинний Харківського району протоієрей Олег Козуб і військові капелани єпархії.

Проститися зі спочилою прийшли рідні та друзі Ніни Григорівни, офіцери – колишні учні та колеги викладачки Харківського танкового інституту, парафіяни міських храмів ПЦУ.

Зі словом проповіді до присутніх звернувся отець Віктор Маринчак. Він нагадав про життєві віхи новопреставленої раби Божої Ніни, її здобутки як викладачки української мови, дослідниці історії, культури та церковних питань, виховательки молодших поколінь. Та закликав, попри смуток і біль втрати, наслідувати приклад Ніни Григорівни – невтомно боротися за правду та до останнього зберігати любов.

На знак великої вдячності та поваги до спочилої труну з її тілом несли на руках військові капелани.

Галерея