Святкування Преображення Господа в Харкові

6 серпня 2024 року Православна Церква відзначає дванадесяте свято — Преображення Господа і Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. З нагоди цього важливого свята керуючий Харківською єпархією архієпископ Митрофан очолив Божественну Літургію у центральному єпархіальному храмі на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова у місті Харкові.
 
Під час літургії архієпископові співслужили клірики єпархії, що додало святкової атмосфери богослужінню. Важливою складовою цього дня стала молитва за Україну, а також прошення про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, що підкреслює глибоку духовну єдність віруючих у ці непрості часи.
 
Після завершення богослужіння, Архіпастир прочитав молитви на благословення винограду та плодів, символізуючи дяку Господу за дари природи. Завершення святкового дня стало особливим моментом, коли архієпископ окропив приношення вірян освяченою водою, благословляючи їх на майбутні благі справи.
 
Це свято — ще одна нагода для українських православних зібратися разом у молитві, зміцнивши віру та надію на краще майбутнє нашої країни.
 
Галерея