Святкове богослужіння в Свято-Успенській парафії села Соколове

15 серпня 2024 року, в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Свято-Успенська парафія села Соколове Чугуївського району зібралася на урочисте святкування храмового свята. Служіння божественної літургії очолив Високопреосвященніший архієпископ Харківський і Слобожанський, який разом із духовенством відзначив цю важливу подію для громади.
 
Його Високопреосвященству співслужили клірики Харківської єпархії, зокрема настоятель Свято-Миколаївського храму села Циркуни та благочинний Харківського району протоієрей Олег Козубов, намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря ігумен Феодосій (Ганзій), а також священнослужителі ієрей Володимир Липчанський та ієрей Олег Назаренко.
 
Особливе місце під час літургії зайняли молитовні прохання за Україну в час війни. Словами молитви було висловлено сподівання на успіх воїнів-захисників, одужання поранених і визволення полонених, а також повернення переселенців і біженців до рідних домівок. 
 
Після завершення літургії Владика Митрофан привітав парафіян з храмовим святом, закликавши на всіх Боже благословіння. Завершальним акордом святкового дня став хресний хід до джерела, де відбулося освячення води, що стало символом очищення і надії для громади.
 
Цей день став важливим моментом єдності та духовної підтримки для парафії, підкресливши силу віри в непрості часи.
Галерея