Звернення архієпископа Митрофана у День пам’яті захисників України

Богом дарована слобожанська паство!
 
Сьогодні ми вшановуємо День пам’яті захисників України. Згадуємо про велику відвагу, самопожертву та незламний дух усіх військовослужбовців і добровольців, котрі віддали свої життя за Незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Схиляємо голови перед їхнім подвигом.
 
Закликаю цього дня зібратися в молитві та піднесенням сердець до Бога вшанувати пам’ять знайомих і незнайомих героїв, які у найскладніші для держави й суспільства часи здолали власний страх і виявилися готовими сплатили найвищу ціну за краще майбутнє для кожного з нас. Хай наші молитви стануть радістю для їхніх душ, а наша вдячність — підтримкою для родин, які залишилися без своїх близьких.
 
Сьогодні ми також маємо можливість згадати про ті цінності, за які боролися наші герої: свободу, гідність та мир. Нехай явлений сучасниками приклад жертовності надихає всіх українців на добрі справи в ім'я Бога та Батьківщини! І хай вшанування Дня пам’яті захисників України зміцнить нашу єдність у досягненні мети – перемоги над ворогом, ствердження ідеалів добра і справедливості в суспільстві, розквіту зрошеної кров’ю і слізьми найкращих синів і дочок матері-України!
 
З вірою в наше добре майбутнє,
+ Митрофан,
архієпископ Харківський і Слобожанський