Владика Митрофан взяв участь в освяченні храму на Львівщині

30 серпня 2024 року на Львівщині відбулася знаменна подія – освячення нового храму Православної церкви України на честь святих безсрібників Кузьми і Демʼяна в селі Гійче Жовківського благочиння. Освячення престолу та служіння Божественної літургії очолив Блаженнійший Митрополит Епіфаній, якого тепло вітала місцева громада, що з любов’ю та завзяттям зводила цей храм протягом 13 років.
 
У своїй проповіді Митрополит Епіфаній підкреслив важливість такого дару, як можливість вільно і безперешкодно молитися у своєму храмі. Він зазначив: «Кожна людина щодня може прийти на молитву до храму і зустрітися тут з Богом ніби лицем до Лиця». Це, на його думку, є не лише архітектурною спорудою, а й місцем, яке стало «правдивими вратами до Раю» та «образом небес на землі».
 
Предстоятель закликав громаду цінувати цю Божу милість, а також активно брати участь у спільній молитві та Таїнствах Церкви Христової. В особливий момент молитви він також звернувся до Господа за захистом Батьківщини і за мир душ загиблих під час війни.
 
Після літургії Митрополит Епіфаній вручив церковні нагороди засновникові храму та благодійникам, а також відзначив настоятеля, протоієрея Петра Бігуну, іменним хрестом та Орденом святителя Миколая Чудотворця.
 
Ця подія стала важливим етапом у житті громади, підкресливши силу віри та єдності українського народу. Слава Богу за все!

 

Галерея