Владика Митрофан взяв участь у божественній літургії на цілющому джерелі присілка Заглина

31 серпня 2024 року, у переддень церковного новоліття та свята Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію на цілющому джерелі в присілку Заглина (с. Монастирок). Це місце, відоме чудесним явленням Божої Матері, щорічно збирає вірян, які підносять подячні молитви.
 
У богослужінні взяла участь значна кількість паломників, які прибули, аби отримати благословення та підтримку у своїх намірах. Після читання Євангелія, Його Блаженство виголосив проповідь, в якій наголосив на важливості молитви в часи небезпеки для Батьківщини. Молитви лунали за воїнів, які захищають Україну, за владу, народ та всіх, хто загинув під час війни.
 
Митрополит Епіфаній підкреслив: «Ми, як християни, з глибокою пошаною ставимося до місць таємничого явлення Божої Матері, де ми оновлюємо нашу віру та вшановуємо Її милосердне служіння». Він закликав присутніх до спільної молитви про перемогу над агресором та відновлення справедливого миру в Україні.
 
На завершення літургії, Митрополит разом із митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм та духовенством спустилися до джерела, де проспівали молитву до Божої Матері та вжили джерельної води, символізуючи отриману благодать та підтримку в часи випробувань.
 
Галерея