Капелан благословив присягу першокурсників ХНУПС

Знаменна подія відбулася в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – після проходження курсу базової загальної військової підготовки рекрути, які вступили на навчання до університету, стали курсантами першого курсу і склали військову присягу на вірність українському народу.

На визначених місцях тимчасової дислокації підрозділів вишу присягу першокурсників благословив військовий капелан протоієрей Дмитро Шаповалов. Священник звернувся до військовослужбовців з привітальним словом, прочитав молитву і окропив курсантів святою водою. Також отцем Дмитром були освячені приміщення, де перебуватимуть курсанти протягом найближчого періоду навчання.

У своєму вітальному зверненні капелан зауважив, що поєднання присягою вірності з Батьківщиною гідних синів і дочок України є виявом Божого благословення на їхній шлях любові до рідної землі та свого народу, його мови, традицій, церкви.

«Памʼятайте про свою обраність. Ви – найкращі діти України! Майбутня еліта Повітряних сил, Збройних сил. Еліта цілого суспільства, яка змінить його на краще. Памʼятайте не для того, щоб пишатися собою. Господь Ісус Христос навчав: «Хто хоче між вами бути більшим, нехай буде вам слугою» (Мф. 20, 26). Бути елітою, бути курсантами ХНУПС – означає бути командою, єдиною родиною. Допомагати тому, хто поряд. Дбати одне про одного. Та відчувати відповідальність за всіх, кого ви покликані захищати», - наголосив о. Дмитро.

Галерея