Громада Іоано-Богословського храму Харкова відзначила храмове свято

26 вересня 2024 року громада харківського храму на честь апостола і євангеліста Іоана Богослова відзначила престольне свято. Урочисті богослужіння з цієї нагоди очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. 

Правлячому архієрею Харківської єпархії співслужили митрополит Кримський і Симферопольський Климент, єпископ Донецький і Слов'янський Сава, клірики храму та гості в священному сані.

Під час богослужіння були піднесені молитви за мир на українській землі і перемогу війська над ворогом. Віряни зверталися до Господа з проханнями про поранених, полонених, біженців і переселенців, усіх хто опинився в окупації, втратив рідних та переживає складні життєві обставини.

Важливою частиною свята стала нагорода, яку отримала відома харківська волонтерка Марина Полякова. Архієпископ Митрофан вручив їй почесну відзнаку за невтомну працю задля родичів загиблих українських героїв.

Наприкінці літургії архіпастир подякував гостям, привітав настоятеля протоієрея Віктора Маринчака, клір і парафіян храму зі святом, благословивши їх на добрі справи в ім'я Господа Бога і для користі України.

Після завершення богослужіння присутні капелани передали храму прапор Харківської єпархії як символ єдності військового і цивільного духовенства в регіоні, котрий щодня потерпає від повномасштабної російської агресії.

Галерея