Владика Митрофан привітав з Днем тезоіменитства керуючого Дніпровською єпархією

28 вересня 2024 року Православна Церква вшановує пам’ять святих преподобних отців наших Києво-Печерських, які спочивають у Ближніх печерах, зокрема святителя Симеона Печерського. У цей значний день Високопреосвященнійший митрополит Симеон, керуючий Дніпровською єпархією, звершив урочисту Божественну літургію святителя Іоанна Золотоустого у центральному єпархіальному храмі на честь ікони Богородиці «Несподівана Радість».

За святковим богослужінням митрополиту Симеону співслужили Високопреосвященнійший архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, духовенство Дніпровської єпархії, ректор духовної школи, викладачі у священному сані. Також молитовно доєднались студенти, військовослужбовці, представники влади та небайдужі дніпряни. Особливу молитву було вознесено за наше військо, медичних працівників, волонтерів і весь побожний народ України. Владика Симеон також виголосив молитву за перемогу України над агресором.

Після завершення літургії відбувся молебень до преподобного Симеона Володимиро-Суздальського. По завершенні урочистих богослужінь Владика Митрофан звернувся до керуючого Дніпровською єпархією з вітальним словом, підкресливши значення спільної молитви та єдності вірян у духовному житті.

Галерея