Привітання до Дня військового капелана

Шановні побратими!

12 жовтня ми відзначаємо День військового капелана – свято священнослужителів, які стали на захист України та присвятили себе духовній опіці наших військовослужбовців.

Кожен капелан – офіцер Сил Оборони України. На кожного покладено значні обов’язки та виділено великий обсяг роботи. Кожен має величезну відповідальність. Не тільки перед своїм командуванням, воїнами і народом України, а й перед Богом за всіх – і командирів, і солдат, і народ, який вони захищають зброєю.

Кожен капелан і всі ми разом утворюємо духовний щит для наших героїв-оборонців і їх рідних. Від нас залежить, яким він є і буде.

Бажаю вам наснаги, рішучості, твердості та внутрішньої сили тримати міцно цей щит. Бажаю зростати у вірі та ділах любові, долаючи всі труднощі та ґартуючи в них свій дух. Бажаю міцного здоров’я, підтримки рідних і близьких, успішної реалізації всіх намірів і найскорішої української Перемоги.

Вітаю священників – капеланів моєї Харківської єпархії. Вітаю військових капеланів з усіх єпархій Православної Церкви України. Вітаю побратимів з інших конфесій і віросповідань. Кожному капелану, підрозділ якого захищав і захищає Слобожанщину – моя шана і низький уклін.

Хай Господнє благословення буде з вами та всім нашим військом. Слава Україні!

⧾ Митрофан, архієпископ Харківський і Слобожанський
голова відділу військового духовенства Харківської єпархії
старший лейтенант капеланської служби