Митрополит Епіфаній у Харкові звершив молебень за перемогу України

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 10 жовтня 2024 року відвідав храм на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, що у Харкові, та звершив молебень за перемогу України над агресором.

Разом із Предстоятелем Православної Церкви України за богослужінням також молилися митрополит Дніпровський і Січеславський Симеон, очільник єпархії архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Донецький і Слов’янський Сава, військові капелани, місцеве духовенство, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та віряни.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Митрополит Епіфаній в Іоано-Богословському храмі Харкова

Під час відправи лунали молитовні прохання за захисників України, за владу і наш український народ. Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній возніс молитву за перемогу України над агресором.

Звертаючись із першосвятительським словом до громади, Предстоятель висловив переконання в перемозі України й утвердженні справедливого миру. Митрополит Епіфаній нагадав, що століттями росія намагалася загарбати і «розчинити» нашу державу, знищити наш народ, присвоїти нашу історію, культуру, заборонити і ліквідувати нашу мову, рідну Церкву. Але Господь нам благодіяв, бо ворогу це не вдалося. І нині Бог нас не полишає, Він на нашому боці, на боці правди і волі, адже Україна попри все існує, бореться і захищається.

«Ми проявили силу нашого українського духу, і ми до нашого переможного кінця будемо боротися», – сказав Митрополит Епіфаній.

Цьому приклад, зокрема, і міста-героя Харкова, яке засвідчило, що не здасться, а буде стояти під українським прапором, незламно, до нашої остаточної перемоги.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній та голова ОВА Олег Синєгубов напередодні Дня капелана відзначили капеланів Православної Церкви України високими нагородами.

Галерея