Предстоятель освятив накупольні хрести і дзвони Миколаївського храму у Ковʼягах

Предстоятель помісної Української Православної Церкви 10 жовтня 2024 року прибув із Першосвятительським візитом на Харківщину.

У селищі Ков’яги Валківської громади Богодухівського району Харківської області Блаженнійший Митрополит Епіфаній разом з митрополитом Дніпровським і Січеславським Симеоном, очільником єпархії архієпископом Харківським і Слобожанським Митрофаном, єпископом Запорізьким і Мелітопольським Фотієм, ігуменем Феодосієм (Ганзієм) звершив освячення дзвонів і накупольних хрестів храму Свято-Миколаївського чоловічого монастиря.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Предстоятель ПЦУ на Валківщині

Помолитися з Блаженнійшим владикою прийшли також капелани, захисники Батьківщини, представники місцевої української влади і віряни, які зустрічали Предстоятеля традиційним запашним короваєм.

Звертаючись до присутніх зі словами вітань, Митрополит Епіфаній наголосив на важливості побудови храму Божого, а також висловив подяку архієпископу Митрофану, настоятелю храму та всій громаді.

«У цей непростий час Господь нам благодіє і допомагає, бо без Його милості ми не змогли б звершити цю величну і богоугодну справу побудови дому Божого. Тому ми молимось, ми просимо, щоби Господь нам і надалі допомагав та сприяв. Щоби правда перемогла і в Україні після нашої перемоги запанував справедливий мир. Якщо будуть будуватися храми, а храми є осередками відродження і духовності, то звичайно ми будемо в майбутньому досягати благословенних успіхів», – сказав Митрополит Епіфаній.

Окрім того, Предстоятель вручив ігумену Феодосію Євангеліє, книги та іменну єпитрахиль.

Галерея