На харківському радіо підбили підсумки календарної реформи

27 вересня 2024 року секретар управління Харківської єпархії протоієрей Дмитро Шаповалов став гостем ранкового прямого ефіру радіо «Накипіло». У програмі «Неспішний ранок» разом із ведучою Наталкою Маринчак священник підбив перші підсумки реформи церковного календаря.

Новоюліанський календар було впроваджено Православною Церквою України 1 вересня 2023 року. В радіоефірі мова йшла про те, як минув перший рік української православної спільноти Слобожанщини, чи виникали у зв’язку зі зміною святкових дат проблеми і непорозуміння, наскільки легко чи важко дався парафіям Харківської єпархії перехід на новий стиль, якими є подальші перспективи календарної реформи з огляду на поступове долучення до ПЦУ церковних громад з юрисдикції патріархату країни-агресора.

Отець Дмитро поділився власними враженнями про церковне життя за новим календарем, розповів декілька кумедних епізодів, пов’язаних зі зміною раніше звичних дат, а також наголосив на технічному характері календарного питання та важливості заглиблюватися в духовний зміст свят і єднатися церковною громадою з Христом у таїнстві Євхаристії.

Послухати запис прямого ефіру можна на сайті медіа-групи «Накипіло» за посиланням: https://radio.nakypilo.ua/podcast/rik-kalendarnoyi-czerkovnoyi-reformy/

Переглянути запис ефіру зі студійних камер можна на відеосервісі YouTube за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=1LujbVnqkN8

Галерея