26 травня 2012

Заради Азарова у Лаврі перервали Службу Божу

Заради прем’єра Миколи Азарова у Києво-Печерській Лаврі у четвер перервали службу.

Як пише у ЖЖ блогер Андрій Ковальов, це сталося під час урочистого заходу з нагоди завершення реставраційних робіт фасаду Великої лаврської дзвіниці.

Блогер зазначає, що разом з Азаровим до Лаври прибуло багато охоронців в цивільному із собаками.
Фото з сайту Азарова


Коли до Трапезного храму "забігли" Митрополит Павло, Азаров і директор Заповідника "Києво - Печерська Лавра" Вікторія Ліснича з охороною, диякон виголошував ектенію.

"Митрополит Павло буквально забіг на амвон, після прохання на Господи помилуй, перебив диякона і клірос і почав виголошувати слово, який "Микола Янович - замічательний чєловек, що за його уряду Лавра почала відновлюватись і реставруватися, а Церква православна розквітла", - написав блогер.

"Всі замовкли, з вівтаря повиходили священики, хор замовк. Митрополитові принесли мікрофон. У храмі включили світло, працюють дві камери - оператори Кабміну, спалахи фотоапаратів... Павло сказав слово і всі так само швидко вилетіли з храму", - додав він.

У свою чергу на сайті Азарова повідомляється, що прем’єр пообіцяв повернути Києво-Печерській Лаврі її первозданний вигляд.

Азаров заявив, що уряд "і надалі підтримуватиме реставрацію історичних пам'яток Києва".

"Ми продовжимо проведення реставраційних робіт у Лаврі і будемо повертати їм первозданний вигляд", - сказав він.

За словами Азарова, повністю відреставрувати Велику лаврську дзвіницю планується до Дня Незалежності України.

"Під час перебування на території Києво-Печерського заповідника Прем'єр відвідав Музей книги і друкарства. Там він зустрівся з дітьми з театру "Ладушки" (центр позашкільної роботи Святошинського району м. Київ). Хлопці заспівали для Миколи Азарова і разом з ним послухали екскурсію про книговидання в Україні. На завершення урочистого заходу Глава Уряду подарував дітям подарунки", - сказано у повідомленні.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати