10 серпня 2012

Єпископи Лютеранської Церкви і Київського Патріархату відмовили від голодування харків'янку

Чотири дні голодувала харків'янка 24-річна Жанна Титаренко, висловлюючи таким чином протест проти "мовного" закону Ківалова-Колісниченка. Вона єдина в Харкові, хто відмовився від їжі на підтримку української мови, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Газета.ua.

— Дмитро Пилипець та інші організатори акції викликали "швидку". Ще мене просив відмовитися від голодування єпископ Лютеранської церкви В'ячеслав Горпинчук, телефонував із Києва. Приходив єпископ Харківський і Богодухівський православної церкви Київського патріархату Лаврентій, — розповідає телефоном. — Лікар "швидкої" оглянув і сказав, що потрібне обов'язкове стаціонарне лікування. А коли привезли у відділення, там швиденько поміряли тиск, цукор, температуру, зробили кардіограму.

Дівчина відчавала запаморочення та слабкість. Лікарі викликали таксі та відправили її додому.

Зараз Жанна пересувається тільки у квартирі. Вже почала їсти вівсянку, п'є воду з медом. Сподівається, що за чотири дні почне нормально харчуватися.

— Мій чоловік проти цього закону теж, — розказує. — Голодувати не пускав силою. Я все рівно пішла. Увечері він приніс мені на площу теплі речі, ковдру. Потім — спальник і залишився зі мною. Одну ніч злива сильно нас намочила, плавали на карематах та викручували речі. Він був поруч. Підтримав.

На пл. Свободи харків'янка була цілодобово. Каже, що вдень збиралися близько двох десятків людей. Але голодувати ніхто більше не наважився.

 

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати