30 серпня 2012

Патріарх Варфоломій закликав людство до покаяння за руйнування навколишнього середовища

Напередодні святкування Дня Творця Патріарх Константинопольський Варфоломій випустив енцикліку, яка закликає до покаяння за шкоду, що завдається людьми навколишньому середовищу. Документ опублікований на офіційному сайті Константинопольської Православної Церкви.

«Біорізноманіття - результат діяльності Божественної мудрості, воно не було надане людству для нерегульованого контролю», - пише у своєму черговому екологічному відозві Патріарх Варфоломій, якого за пристрасть до теми захисту навколишнього середовища прозвали «Зеленим Патріархом».

«Панування на землі і її  раціональне використання ресурсів, які не повинні бути руйнівними по причині жадібності. Однак, особливо в наш час, ми спостерігаємо надмірне зловживання природними ресурсами, що приводить до руйнування екологічного балансу екосистеми планети і взагалі екологічних умов, так, що Божественно визначені умови людського існування на землі все більше і більше порушуються», - стверджує Патріарх Варфоломій.

 

Глава Константинопольської Церкви закликає людство принести «покаяння в нашому гріху руйнування світу» і працювати над тим, щоб зберегти природні ресурси. На думку Патріарха, це повинен зробити кожен, бо кожен з нас «вніс свій внесок - менший або більший - в спотворення і руйнування творіння Божого».

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати