20 лютого 2013

Вселенський Патріарх пам'ятатиме про Голодомор

Як повідомляє репортер інтернет-проекту "Помісна Церква", цими днями Вселенську Патріархію відвідала офіційна делегація УПЦ Канади. Під час зустрічі з Вселенським Патріархом Варфоломієм, Митрополит Юрій вручив Першоієрарху особливий пам'ятний подарунок – статуетку-символ Голодомору в Україні 1932-33 років під назвою “Гіркі спогади про дитинство”. При її врученні Митрополит повідомив, що вона створена на ознаменування 80-ї річниці Ґеноциду (Голодомору) в Україні. Скульптор статуї – Петро Дроздовський з Києва. Оригінал цієї статуї знаходиться при вході в Національний меморіальний музейний комплекс Голодомору в Україні.

Владика Юрій також розповів, що ця статуетка символізує втрачене дитинство і страждання мільйонів дітей, які були безневинними жертвами трагічних наслідків Ґеноциду. Користуючись нагодою, щоб поговорити з Вселенським Патріархом про Голодомор Митрополит зауважив, що 2013 рік знаменує 80-ту річницю від часу, коли сталінський режим ініціював цю кампанію голодомору проти українського народу, яка привела до втрати біля 10 мільйонів населення і широкомасштабного знищення Української Православної Церкви в Україні. З цього приводу Його Високопреосвященство також попросив, щоб Його Всесвятість розглянув можливість проведення поминальної служби у Вселенській Патріархії в четверту суботу місяця листопада 2013 року, яка буде збігатися з офіційними поминальними службами (Панахидами), що відбуватимуться одночасно в Україні та українських спільнотах по всьому світу.

Вселенський Патріарх пам'ятатиме про Голодомор

Нагадаємо, як раніше писав інтернет-проект "Помісна Церква", Високопреосвященний Митрополит Юрій разом з Єпископом Іларіоном і Єпископом Андрієм був на чолі делегації від Української Православної Церкви в Канаді до Константинопольського Патріархату 7-10 лютого 2013 року на запрошення Вселенського Патріарха Варфоломія I. До складу делегації УПЦ Канади крім також входили: Канцлер УПЦК протопресвітер Віктор Лакуста; члени президії: протоієрей Тарас Удод, Віктор Гетьманчук і д-р Петро Кондра; члени Комітету міжцерковних відносин: о. д-р Ігор Куташ (голова), Ярослав Лозовчук і Данило Біляк. Василь Балан, член делегації, не зміг бути присутнім через стан здоров'я. Делегація зустрілася з Його Всесвятістю і Комітетом з міжправославних справ Вселенської Патріярхії.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати